*  Teminat mektubu
1
Yorum
1302
Okunma
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BU KONUYU DEĞERLENDİR
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi
Konuyu Yazdır
Süper Moderatör
******
Şuan Çevrimdışı
1
(Mesajlar)
1
(Konular)
10-03-2020
(Kayıt Tarihi)
İcra Müdür Yardımcısı
(Meslek)
(48) Muğla
(Görev Yeri)
(Haberci)
0
(Rep Puanı)
#1
10-03-2020, Saat: 21:12
İlamlı takip mehil verdik, Yargıtay bozdu, teminat mektubunun iadesini mahkemeye sorduk, mahkeme bozmadan sonra yeni karar verdik bu karar da temyiz edildi diyerek reddetti,  yeni karar tehiri icra talepli temyiz edilmemiş, alacaklı bozulan ilama ilişkin sunulan mektubu paraya çevir öde veya teminat mektubuna haciz koy der. İzlemem gereken yol hususunda Değerli görüşlerinizi bekliyorum sayın müdürlerim.
Yönetici
*******
Şuan Çevrimdışı
Administrator
1,249
(Mesajlar)
1,155
(Konular)
16-09-2015
(Kayıt Tarihi)
İcra Müdürü
(Meslek)
(68) Aksaray
(Görev Yeri)
ab93893
(Haberci)
23
(Rep Puanı)

Haberci: ab93893
#2
10-03-2020, Saat: 21:32
Müdürüm kanun maddesi çok açık. Yargıtayca kararın bozulması halinde teminatın iadesi konusunda yetki tamamen Mahkemeye ait ve Mahkeme bu konuda kesin olarak karar verir. Yani  taraflar gidip sorunlarını Mahkeme de çözmeleri gerekmektedir.

Bölge adliye mahkemesince başvurunun haklı görülmesi hâlinde teminatın geri verilip verilmeyeceğine karar verilir. Yargıtayca hükmün bozulması hâlinde borçlunun başvurusu üzerine, bozmanın mahiyetine göre teminatın geri verilip verilmeyeceğine mahkemece kesin olarak karar verilir.


Bu nedenle senin teminatın mektubunu paraya çevirme yapamazsın. 
  
     Bozmadan sonra verilen karar ilk kararda belirtilen miktarın aynısı veya üstünde bir miktar ise alacaklı takibe devam edebilir ve haciz talebinde bulunabilir. Ancak yerleşik yargıtay kararları uyarınca teminat mektubunun haczi mümkün değildir. Ancak teminatın paraya çevrilmesi veya iade aşamasında herhangi bir ücret iadesi durumunda bu miktarın haczi mümkün olabilecektir. 
     Ancak bozmadan sonra verilen karar ilk kararda belirtilen miktardan az veya o kadar değil ise bu durumda takibe devam edebilmesi ve haciz isteyebilmesi için İİK. 40 madde hükmü gereğince ikinci verilen kararın kesinleşmesi gerekecektir.
Yorma kendini, Bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin. Charles Bukowski
Konuyu Yazdır


Anahtar Kelimeler

Teminat mektubu, Teminat mektubu icra, Teminat mektubu hukuk, Teminat mektubu haciz, Teminat mektubu satış, Teminat mektubu Kıymet takdiri, Teminat mektubu Hakkında, Teminat mektubu nedir, Teminat mektubu myicra, Teminat mektubu icra takibi, Teminat mektubu araç haczi


Hızlı Menü: