*  Bilgi Yurtdışında Bulunan Dış Temsilcilikleri Görev Bölgelerine İlişkin Kod Listeleri
0
Yorum
276
Okunma
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BU KONUYU DEĞERLENDİR
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi
Konuyu Yazdır
Yönetici
*******
Şuan Çevrimdışı
Administrator
1,249
(Mesajlar)
1,155
(Konular)
16-09-2015
(Kayıt Tarihi)
İcra Müdürü
(Meslek)
(68) Aksaray
(Görev Yeri)
ab93893
(Haberci)
23
(Rep Puanı)

Haberci: ab93893
#1
12-09-2021, Saat: 11:40 (Son Düzenleme: 12-09-2021, Saat: 11:41, Düzenleyen: DuraN.)
                 7201 sayılı Tebligat Kanunu?nun 25/a maddesinde dış temsilciliklerimiz aracılığıyla yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarına tebligat usûlü düzenlenmiştir. 19 Ocak 2011 tarih ve 27820 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 6099 sayılı "Tebligat Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'nun 7. maddesi gereğince 7201 sayılı Kanunun 25/a maddesine "Bu maddeye göre kazaî merciler tarafından çıkarılacak tebligatta, tebliğ evrakı doğrudan o yerdeki Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna gönderilebilir." fıkrası eklenmiştir.
                 Buna göre; yurtdışında bulunan Türk vatandaşlarına, o yerdeki Türkiye siyasî memuru veya konsolosu aracılığı ile yapılacak tebligatlarda, kazai mercilerin çıkarılmasını istediği her türlü tebligatın, Bakanlığımız aracı kılınmaksızın, doğrudan Türkiye?nin ilgili dış temsilciliğine gönderilebilecektir. Bu şekilde, Türk vatandaşlarına, Türkiye siyasî memuru veya konsolosu ya da bunların görevlendireceği bir memur tarafından tebligatın yapılıp yapılmadığı, bu merci tarafından düzenlenecek bir tutanak ile belgelendirilerek tanzim edilen evrak, doğrudan talep eden kazai mercie iletilecektir. Yeni düzenleme ile emek, zaman ve ekonomik kayıpların önlenmesi amaçlanmıştır.
Yorma kendini, Bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin. Charles Bukowski
Konuyu Yazdır



Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Resmi Kurumda Görev Yapan Memurun İş Arkadaşına Yapılan Tebligat Geçersizdir DuraN 0 542 06-01-2020, Saat: 22:48
Son Yorum: DuraN
Anahtar Kelimeler

Yurtdışında Bulunan Dış Temsilcilikleri Görev Bölgelerine İlişkin Kod Listeleri, Yurtdışında Bulunan Dış Temsilcilikleri Görev Bölgelerine İlişkin Kod Listeleri icra, Yurtdışında Bulunan Dış Temsilcilikleri Görev Bölgelerine İlişkin Kod Listeleri hukuk, Yurtdışında Bulunan Dış Temsilcilikleri Görev Bölgelerine İlişkin Kod Listeleri haciz, Yurtdışında Bulunan Dış Temsilcilikleri Görev Bölgelerine İlişkin Kod Listeleri satış, Yurtdışında Bulunan Dış Temsilcilikleri Görev Bölgelerine İlişkin Kod Listeleri Kıymet takdiri, Yurtdışında Bulunan Dış Temsilcilikleri Görev Bölgelerine İlişkin Kod Listeleri Hakkında, Yurtdışında Bulunan Dış Temsilcilikleri Görev Bölgelerine İlişkin Kod Listeleri nedir, Yurtdışında Bulunan Dış Temsilcilikleri Görev Bölgelerine İlişkin Kod Listeleri myicra, Yurtdışında Bulunan Dış Temsilcilikleri Görev Bölgelerine İlişkin Kod Listeleri icra takibi, Yurtdışında Bulunan Dış Temsilcilikleri Görev Bölgelerine İlişkin Kod Listeleri araç haczi


Hızlı Menü: