Çalışkan Üye
Şuan Çevrimdışı
- 14
- (Mesajlar)
- 14
- (Konular)
- 21-12-2022
- (Kayıt Tarihi)
- Avukat
- (Meslek)
- (68) Aksaray
- (Görev Yeri)
-
- (Haberci)
-
0
- (Rep Puanı)
Baro Siciliniz: 411
23-04-2023, Saat: 13:07
(En son düzenleme: 22-08-2023, Saat: 22:37 FatihEmre.)
AVUKAT STAJ BİTİM SÜRECİ
Avukatlık stajı 6 ay adliye, 6 ay avukat yanı olmak üzere ikiye ayrılır. 1 yıldır.
ÖN ADIM: Avukat yanı stajın sonuna gelen stajyer avukat, ustasından staj bitim imzasını alır.
1.ADIM: Avukatlık Stajının resmi olarak sonra erme tarihinden birkaç gün önce Baro tarafından yapılan staj görüşmesi yapılır. Staj görüşmesinde genel hukuki bilgilerden veya bazı örnek olaylardan soru sorulabilir. Staj görüşmesi için randevuyu kendiniz alınız. Staj komisyonunun size haber vermesini beklemeyiniz.
2.ADIM: Eğer staj görüşmesi başarılı bir şekilde geçirilmiş ise, Staj Bitim Belgesi verilir. Bu belge ilgili Baro memuruna verilir.
3.ADIM: Ruhsat başvurusu için gerekli olan belgeler toplanır. Cübbeli ve kravatlı olarak fotoğraf çektirilir.
4.ADIM: Ruhsatname harcı ve TBB Hesabına miktarı belli olacak olan para yatırılır. İnternet aracılığıyla ödeme yapılabilir. Dekontun okunaklı olmasına dikkat ediniz.
5.ADIM: Ruhsat başvuru dilekçesi yazılır ve memurun başvuru için gerekli işlemleri yapması beklenir.
Böylelikle ruhsat bekleme süreci başlar.
RUHSAT GELDİKTE SONRA YAPILACAKLAR
6.ADIM: Ruhsat geldikten sonra yemin töreni yapılır.
7.ADIM: Yemin töreninden sonra Ruhsat Bedeli maliyeye yatırılır.
8.ADIM: Avukat kimlik kartı için danışmadan verilen yetkilerin doğru olduğunu kontrol ediniz. Şayet Adliyelerdeki sınırlı bölgelerin girişinde bulunan kapıları açmak için gerekli yetkiyi danışma verir. Kapıların kartınızla açılabildiğini kontrol ediniz. Varsa eksikliği tamamlattırınız.
9.ADIM: E-İmza başvurusu yapılır.